Tandblekning

Permanent hårborttagning med 3-wave Laser ICE i Helsingborg, Skåne
NU HAR VI ÄNTLIGEN FÅTT HEM VÅR NYA 3-WAVE LASER ICE! 

(juni 2022)

Senaste Trippelvågs Diod Laser på 3000W för permanent hårborttagning med Dubbla 2000W Handtag. Super-snabb, upp to 20Hz! Specialdesignat munstycke för svåråtkomliga områden. Starkare kraft, bättre behandlingsresultat.

3-wave Laser Ice har tre våglängder i båda handtagen; 755 nm, 808 nm och 1064 nm. Därför kan denna användas för permanent hårborttagning för ALLA hår-typer och ALLA hud-typer, inklusive solbränd-hud! Detta innebär att man kan utföra permanent hårborttagning året om hos i Helsingborg, Skåne.

ALLA HÅRFÄRGER

ALLA HUDTYPER

HELT SMÄRTFRI

808 nm = standardvåglängd för alla hårtyper.
755 nm = specifikt effektiv för blont hår.
1064 nm = specifikt effektiv för mörk eller solbränd hud.

TRIPPELVÅGS LASERMASKIN FÖR PERMANENT HÅRBORTTAGNING

Lasermaskin för hårborttagning behandlar alla slags hårfärger från svart till ljust hår. Behandlar alla hud-typer från vit till mörk hud.
Ingen smärta och kortare behandlingssessioner. Effektiv och säker behandling för permanent hårborttagning.
Denna maskin utnyttjar alla fördelar med 3 olika våglängder 755NM, 808NM samt 1064NM i samma handtag som en intrigerad lösning för permanent hårborttagning. Alla våglängderna har olika karaktärer och man behandlar håret i olika stadier i tillväxten. 

Hur fungerar en lasermaskin för hårborttagning?
  • Metoden fungerar så att det intensiva långvågiga ljuset absorberas i melaninet (vårt färgpigment i hud och hår) i hårsäckarna och omvandlas till värme. Vid ca 70ºC förstörs proteinet i de hårsäckar som är i tillväxtfas, detta gör att hår inte kan nybildas i de hårsäckarna.
  • En del patienter kan uppleva att det efter några behandlingar ser ut som om de plötsligt fått mer hår. Förklaringen är att kvarvarande vilande hårsäckarna “aktiveras” av lasern snabbare än de skulle ha gjort utan behandling. Detta är faktiskt något positivt – då får vi enklare bort dessa “ny-aktiverade” hårsäckar vid nästa behandling!
  • Vid varje behandling förstörs ca 15-20 % av hårsäckarna som är i tillväxtfasen. Detta gör att det normalt krävs minst 4-8 behandlingar för att få bort allt hår.
  • Vanligtvis görs behandlingarna med ca 4-8 veckors mellanrum för att vilande hårstrån som ej ödelagts under behandling ska hinna växa ut. Detta är naturligtvis individuellt och beror på behandlingsområde och hur snabb hårväxt man har.
  • Hårborttagningen tar allt mellan några minuter till någon timme beroende på vilka kroppsområden som behandlas.

Den har 20 HZ repetitionsfrekvens och “IN-Motion” intelligent läge för att få den snabbaste behandlingen med hastighet upp till 20 skott per sekund.
3-wave Laser ICE arbetar med 3 våglängder, som kommer ut på samma gång för att arbeta i olika hår-djup och uppnå permanent hårborttagning av alla hud-typer och hårtyper.

755 nm våglängd. Alexandrite-våglängden erbjuder kraftfullare energiabsorption av melanin-kromoforen, vilket gör den idealisk för det bredaste utbudet av hårtyper och färger – särskilt ljusfärgat och tunt hår. Med mer ytlig penetrering riktar sig våglängden på 755 nm till utbuktningen av hårsäcken och är särskilt effektiv för ytligt inbäddat hår i områden som ögonbrynen och överläppen.

808 nm våglängd. Den klassiska Diodlaser-våglängden i Laser hårborttagning, 808 nm våglängd, erbjuder djup penetration av hårsäcken med hög genomsnittlig kraft och hög repetitionshastighet. Dess djupa penetrationsförmåga riktar sig mot hårets hårsäck medan måttlig penetration av vävnadsdjup gör den idealisk för behandling av armar, ben, kinder och skägg.

1064 nm våglängd. YAG 1064-våglängden kännetecknas av lägre melanin-absorption, vilket gör den till en fokuserad lösning för mörkare hud-typer. Samtidigt erbjuder 1064 nm den djupaste penetrationen av hårsäcken, så att den kan rikta in sig på att behandla djupt inbäddat hår i områden som hårbotten, armhålor och köns-områden. Med högre vattenabsorption genereras en högre temperatur, ökar 1064 nm våglängden den termiska profilen för den totala laser behandlingen för mest effektiv permanent hårborttagning.

hur går det till med Laser BEHANDLING för permanent hårborttagning?
  1. En gel appliceras på det område som ska behandlas.
  2. I en bråkdel av en sekund värms hårsäcken upp av lasern.
  3. Håret lossnar från hårsäcken och faller så småningom ut.
  4. Hårsäcken lämnas oförmögen att producera ett nytt hårstrå.

BEHÖVER MAN FÖRBEREDA SIG PÅ NÅGOT SÄTT INFÖR EN BEHANDLING MED LASER för permanent hårborttagning?

Du måste raka eller klippa bort håret som ska tas bort innan behandlingen. Men framförallt ska du inte vaxa, plocka eller bleka håret på 6 veckor innan behandlingen.

Vi behandlar inte:
• Infektioner eller oläkt ärrvävnad som ska behandlas
• Extremt känslig och ömtålig hud
• Gravida/ammande kvinnor

Hur många behandlingar?
Väldigt individuellt, och det beror på området! Men räkna med 4–6 behandlingar för önskat resultat.

Hur ofta?
Det ska gå mellan 4–6 veckor mellan behandlingarna för att få mest optimalt resultat.

HÅRETS VÄXTCYKEL

Mänsklig hårväxt är en process som växer i cykler bestående av tre moment.

Anagen fas (växtfas)
Catagen fas (avfall)
Telogen fas (vilofas)

Hårstrået växer i olika cykler och påverkas mest av lasern när det befinner sig i en aktiv tillväxtfas (kallad anagen). Hur hårsäckarna växer påverkas av olika saker, t.ex. ärftlighet, etnisk tillhörighet, hormonell status, medicinering och bakomliggande sjukdomar. Faktorer såsom kroppsdel, hårets struktur och tjocklek, etnisk härkomst, hormonstatus och ålder samt längden och timingen av håret tillväxtfas påverkar antalet behandlingar och intervall.

Håren måste behandlas i dess växtfas, därför krävs det upprepade behandlingar tills alla hårsäckar har genomgått tillväxtfas. Det går bara att behandla hårsäckar som innehåller ett hårstrå i den aktiva växtfasen. Man har många hårsäckar som ligger vilande och kan aktiveras vid ett senare tillfälle i livet, ofta i samband med hormonella förändringar. Man kan alltså inte förebygga att en hårsäck aktiveras, utan det håret kan bara behandlas efter att det börjat växa. Det hår du ser på kroppen är ungefär 20% av det som växer under huden, resterande 80% är i vilofas. När man utför en behandling så dödar man de här ungefärliga 20 procenten som syns och är i tillväxtfas, dessa kommer aldrig tillbaka igen. Det som händer nu är att en del av de resterande 80% går från vilofas till tillväxtfas och det är därför man behöver utföra ett flertal behandlingar för att bli kvitt allt hår.

 

5 skäl till att det växer svarta hårstrån på hakan hos kvinnor

Alla kvinnor har hår i ansiktet.
Men ibland dyker det upp hårstrån som är grövre och mörkare än de andra.
Vad beror det här på? Och kan man göra något åt det?

De flesta säger inte nej till tjockare hår på huvudet och längre ögonfransar. Men när det plötsligt dyker upp fler hårstrån på andra, oväntade ställen är glädjetjut inte den första reaktionen.

Alla har hår i ansiktet. Hos kvinnor löper ofta mjuka ljusa hårstrån längs med kinden och käkbenen, så kallade persikofjun. Att det då och då dyker upp ett enstaka grövre strå är helt normalt. Oftast är det androgenerna, ett förstadie till könshormoner, eller testo som är boven. Även om det kallas för manliga könshormon förekommer lägre nivåer av dem också hos kvinnor, och när det blir en obalans kan stimulering av hårväxt i ansiktet bli en av följderna.

Obalans kan låta obehagligt, men det finns många normala förklaringar till att den här typen av hormonrubbning kan ske, som mens, graviditet eller klimakteriet.

Om de mörka stråna blir många och påminner om så kallad ”manlig” behåring, kan du ha något som kallas för hirsutism – ett tillstånd där de mjuka fjunen förgrovas och blir mörka.

HIRSUTISM – VAD ÄR DET?

Hirsutism är ett en störning av hårproduktion som gör att kvinnor har hårväxt på ställen som är typiskt manliga, som haka, överläpp, bröst, mage. Det är vanligt att det uppkommer i samband med puberteten eller graviditet.

Om så är fallet kan det vara läge att boka tid hos en läkare. Tillståndet beror antingen på att halterna av androgener är för höga, eller att hårsäckarna har en ökad känslighet för hormonet. Ibland går det inte att förklara varför det är så, men ofta finns det en bakomliggande orsak. Här nedan är några bakomliggande orsaker:

1. PCOS – PolyCystiskt OvarieSyndrom

Den vanligaste bakomliggande sjukdomen vid hirsutism är PCOS, ett ärftligt syndrom som drabbar mellan 6 och 13 procent av världens kvinnor. De flesta upptäcker att de har PCOS när de försöker bli med barn och det inte fungerar, eftersom sjukdomen rubbar äggproduktionen.
Eftersom de drabbade ofta har en förhöjd andel manliga könshormoner är ökad hårväxt också ett vanligt symtom.

2. Insulinresistens eller diabetes

Vid insulinresistens svarar inte kroppen ordentligt på insulin, det hormon som hjälper kroppen att omvandla socker till energi. Det här är inte samma sak som diabetes, men de förhöjda sockernivåerna kan leda till Typ 2-diabetes. Insulinresistens kan också höja testo-halten i kroppen, och då även kropps- och ansiktsbehåring.

3. Cushings syndrom

Cushings syndrom är en hormonsjukdom som innebär att kroppen producerar ett överskott av stresshormonet kortistol. Precis som vid PCOS är det vanligt med mensrubbningar. Sjukdomen kännetecknas också av så kallade fettanhopningar i ansiktet, nacken och bålen. Hårväxt är ett annat symtom.

4. Tumörer

Det är sällsynt att det är en tumör som ligger bakom hirsutism, men det händer. Tumörer och utväxter på äggstockarna kan öka kroppens utsöndring av androgener. I de här fallen förändras hårväxten väldigt fort, i jämförelse med till exempel PCOS där det kan ta flera år. Andra symtom är oregelbundna blödningar och smärta i livmodern. I mer sällsynta fall sitter tumörerna i binjurebarken. Förutom hårväxt kan tumörerna ge symtom som akne, ökad benägenhet att få blåmärken, viktuppgång och högre blodtryck. Det är inte alltid man märker av symtom alls, men om man gör det är det viktigt att låta läkare ta prover. I vissa fall behöver de opereras bort, även om de är godartade.

5. You’re having a baby!

Det pratas mycket om morgon illamående och humörsvängningar när det kommer till graviditeter. Men det är inte det enda som kan hända när hormonerna går i obalans.

När man väntar barn går både testo och östrogenet i kroppen upp, och skapar en viss obalans mellan testo och östrogen, vilket kan resultera i ökad manlig hårväxt.

Tandblekning

 

© ® UNIQUENESS