Boka tid

Vi utför en mängd olika behandlingar med vår nya (juni 2023) Pico Laser.

Ärrborttagning med Fractional 
Solfläckar/pigmenteringar
Leverfläckar
Ytliga blodkärl
Carbon Peeling (Hollywood Peeling)
Rosacea
Akneärr
Bristningar

”Carbon Peeling” (Hollywood Peeling) är en icke-invasiv och smärtfri laserbehandling som är utmärkt för att behandla mindre hud-brister. Denna metod görs genom korta, snabba och högintensiva ljuspulser med maximal kapacitet för destruktion av orenheter i porerna och övre hudskikten.

Behandlingen är mycket fördelaktig för personer med fet hy, pormaskar, förstorade porer, tråkig hud och akne i ansiktet eller på kroppen. Det är också ett utmärkt sätt att ex-foliera och fräscha upp din hud, vilket ger ett omedelbart uppfräschat utseende och gör att huden känns mjukare och fastare.

Ett lager flytande kol appliceras på huden, där det tränger djupt in i porerna. Laserljus lockas starkt till kolpartiklarna. När lasern förs över området förstör den kolet, tar döda hudceller, föroreningar och olja med sig.

Hudföryngring
Behandlingen riktar sig också mot hudens djupa lager för att stimulera kollagenproduktionen, vilket i sin tur ger fastare, fylligare hud, minskar fina linjer och rynkor och gör att huden känns stramare och glödande.

Rengöring
Kol har förmågan att absorbera olja och föroreningar djupt inne i porerna. När lasern förs över behandlingsområdet riktar den sig och förstör kolpartiklarna och tar med sig allt absorberat material.

Ex-foliering
Eftersom kolet riktas mot lasern spränger det bort döda hudceller, pormaskar och ex-folierar effektivt huden. Resultatet är en mjukare, strålande hud med minskad porstorlek och en jämnare hudton.

Akne- och oljeförstörande
Värmen som produceras av Carbon Peeling har ytterligare två fördelar. Det minskar P. acnes -bakterierna som är ansvariga för akne, vilket möjliggör bättre hantering av finnar och utbrott, och det krymper också talgkörtlarna (oljeproducerande körtlar), vilket resulterar i mindre oljeproduktion och därmed minskar trängsel i porerna. Behandlingar kan utföras på alla delar av kroppen, inklusive ryggen och bröstet.

Finns det några biverkningar?

Huden kan se ljusröd ut efter behandlingen men försvinner vanligtvis inom några timmar. Under de närmaste dagarna efter behandlingen kan vissa patienter uppleva:

  • Viss skalning av hudens ytskikt kan förekomma
  • Klåda
  • Svullnad
  • Sårskorpor kan bildas
  • Blåmärken
  • Tillfällig hypo eller hyperpigmentering
Eftervård
  • Låt bli att sminka dig i ett par timmar efter behandlingen
  • Undvik starkt solljus och använd SPF50 i 24 till 48 timmar
  • Vänta 3 veckor mellan behandlingarna
Fractional

Fractional Laser är en av många behandlingar med Pico Laser. Detta är en laserbehandling som har fått sitt namn efter att man behandlar huden bitvis, det vill säga en fraktion (bråkdel) av huden. I praktiken innebär detta att man gör tusentals små punkter i huden med hjälp av lasern, vilket sker i syftet att uppnå en hudföryngring.

Fractional är en djupgående laserbehandling mot bland annat rynkor, slapp hud, pigmentering, ärrvävnad, akneärr, solskadad hud och bristningar. Vid Fractional laserbehandling gör man oftast 4 till 6 behandlingar med 1 månads mellanrum.

Rosacea

Rosacea är en hudåkomma som oftast är koncentrerad till ansiktets centrala delar, såsom panna, kinder och haka. Rosacea får du oftast i vuxen ålder. Det är en kronisk inflammatorisk sjukdom som kan behandlas.

Varför får man rosacea?
Varför vissa får Rosacea är ännu inte känt, det är dock inte smittsamt. Vissa upplever att det blir sämre av sol, värme, kyla, blåst, starka kryddor, heta drycker, alkohol, stress eller kemikalier på huden.

Rosacea är vanligast hos vuxna med en diffus rodnad och ytliga blodkärl. Även knottror och varblåsor kan förekomma. Rosacea kan ”komma och gå” med perioder av besvär och helt besvärsfria perioder. Ibland uppstår ögonbesvär i samband med rosacea. Då är det extra viktigt att behandla rosacean eftersom problemen kan orsaka synnedsättning.

Blir jag av med min rosacea efter 1 behandling?
Nej, tyvärr, rosacea går inte att bota eller ta bort. Det man kan göra är att man med rätt behandling kan lindra och kontrollera symptomen.

Boka tid

 

© ® UNIQUENESS