Tatueringsborttagning med Pico Laser

Boka tid

SVT.se/nyheter/fler-tar-bort-tatueringar-med-laser

Rätt utrustning och kunskap är nödvändig för effektiv tatueringsborttagning

 

Tatueringsborttagning med Pico Laser

Att ta bort en tatuering går ut på att ta bort de färgpigment som sitter i läderhuden. Detta gör man genom att ”skjuta” sönder dem med hjälp av laser och sedan låta kroppens eget renhållningssystem göra sig av med resterna på naturlig väg.

Vid tatueringsborttagning är utmaningen att slå sönder så mycket färgpigment som möjligt med hjälp av värmen som lasern utvecklar UTAN att bränna huden.

Behandlingsresultatet nås mycket snabbare med Pico Laser.
Den har mycket starkare maximalkraft vilket gör att behandlingsprocessen reduceras från 5-10 gånger till 2-4 gånger. På så sätt reduceras även återhämtningstiden kraftigt, med snabb och uppenbar effektivitet.

 • Pico Laser är mer bekväm och mindre smärtsam.
  Jämfört med traditionell Passiv Q-Switch laser eller Elektro Q-Switch laser, så kan Pico Laser ta bort alla typer av pigment och tatuering i mindre korta pulser, vilket är mindre skadligt för huden, bekvämare och säkrare.
 • All färgtatuering, eyeline- och lipline borttagning.
Vi behandlar INTE någon med följande villkor:
 • Gravid eller ammar
 • Onormala blödningar så som blödarsjuka (det krävs läkarintyg samt medicinsk information)
 • Keloid eller mycket tjock ärrbildning
 • Inflammatoriska hudtillstånd (t.ex. Psoriasis) eller sårskador på eller runt behandlingsområdet
 • Epilepsi (det krävs läkarintyg samt medicinsk information)
 • Cancer
 • Tatueringar som är nyare än 6 månader
 • ”brun-utan-sol” kräm under de senaste 30 dagarna
Saker som kan påverka borttagning av tatueringar

Det finns många faktorer som kan påverka resultaten av framgångsrika behandlingar och fullständig borttagning är inte alltid möjlig.

Klienter bör ges realistiska förväntningar på behandlingsresultat, och fullständigt avlägsnande av pigment kan aldrig garanteras. Genomsnittlig borttagning av professionella tatueringar är mellan 1-12 sessioner och amatör 1-6 sessioner.

Amatörtatueringar är lättare att ta bort eftersom de vanligtvis inte är lika djupa som professionella tatueringar och bläcket appliceras glesare. Amatörtatueringar är vanligtvis bara en enda färg (svart eller blå), medan många professionella tatueringar är mångfärgade.

Typ av bläck som används
Pigmentet som används i tatueringar kan vara växtpigment, blandningspigment och kemiskt pigment. Det växtbaserade pigmentet är lättast att skingra, medan det kemiska pigmentet är svårast. Om pigmentet innehåller järn och bly i blandningen och kemiskt pigment reagerar det kanske inte bra på laserbehandling och kan vara svårt att ta bort.

Bläckdjup
Ju djupare pigmentet är, desto svårare att ta bort. Och det tar också många gånger att skingra. Det blir lättare att skingra om pigmentet inte är så djupt. Behandlingen kommer inte att reagera bra om pigmentet är kemiskt baserat.

Färger i tatuering
Svarta tatueringar är de enklaste att ta bort medan gula pigment är de svåraste eftersom det inte finns en ideal våglängd som färgen absorberar. Grönt och blått kan också vara svårt att ta bort. Tatueringar som har applicerats vitt (titanoxid) kan inte tas bort förrän det vita har bleknat. UV-bläck kan inte behandlas.

Tatueringens ålder
Äldre tatueringar är vanligtvis lättare att behandla, nya tatueringar innehåller mer pigment (bläck) och ofta flera färger.

Kundernas egen helande förmåga
Människors olika fysik. Dessa faktorer inkluderar ålder, hud och kroppsimmunitet m.m.

Behandlingssmärta och biverkningar

En ytlig brännskada kan skapas genom laserborttagning av tatueringar, den omedelbara blekning av det behandlade området är bläckreaktionen på absorptionen av laserns ljusenergi inom ytan på din hud som vanligtvis varar i flera minuter men ibland längre.

Förväntningar på smärtnivå bör diskuteras och informera dem att domningskräm kan användas för framtida möten om de tycker att smärtan inte är hanterbar.

Efter behandling kan kunder uppleva: Lokal svullnad eller blåmärken; Blåsor; Känsla av solbränna; Infektion; Sårskorpor; Pigmenteringsförändringar på grund av förlust av hudpigment kan förekomma (tillfälligt utom i sällsynta fall); Torr kliande hud; Tillfälligt håravfall; Ärrbildning.

Även om tiderna varierar, tar fullständig läkning vanligtvis mellan 1-2 veckor. Vissa extrema fall kan vara upp till 3 månader för att läka ordentligt.

Blåsor kan uppstå efter behandling och uppträder vanligtvis 8-72 timmar efter behandlingen, vilket kan vara 1-2 veckor eller längre. Blåsor kan ibland bildas till sårskorpor som inte får rivas av, utan ska falla av naturligt, annars kan det finnas risk för permanent ärrbildning. När sårskorporna faller av kan huden i det behandlade området se blek eller rosa ut.

Hemoglobin i vävnaden har en stark absorption av 532 nm våglängden. Användning av 532 nm våglängd ökar risken för svullnad, hudens yta blir vit efter behandling, epidermal nekros, en viss förlust av pigment eller pigmentering.

På grund av den personliga immunförsvarskillnaden kan en ökad återställningsperiod mellan behandlingarna behövas.

Det är mycket ovanligt att utveckla ärrbildning men det är en möjlighet, särskilt med dålig eftervård (det finns en rapporterad 5% risk för ärrbildning efter behandlingar för tatueringsborttagning).

Lasern är speciellt utformad för tatueringsborttagning. Laserns låga pulsbredd minskar risken för ärrbildning.

Eftersom olika människor reagerar på laserborttagning på olika sätt, är det viktigt att klienten ser efter hudförändringar efter behandling. Det är normalt att uppleva blåsor, sårskorpor och svullnad i ca två veckor.

Om man har några extrema reaktioner eller upplever något av följande symtom måste man omedelbart söka läkarvård
 • Ihållande smärta, som inte försvinner med receptfri smärtstillande medicin
 • Det behandlade området ser infekterat ut (gult eller honungsfärgade skorpor)
 • Feber
 • Om det behandlade tatueringsområdet blir alltför svullet
 • Överdriven blödning eller sårvätska
Eftervård
 • Kalla kompresser eller is och rekommenderade hudvårdsprodukter som ”Aloe Vera” kan  vara användbara för att minska svullnad eller obehag
 • Du kan ta receptfri smärt- eller antiinflammatorisk medicinering. Hydrokortisonkräm (steroid) kan minska klåda eller hudirritation. Antibiotika-medel (t.ex. Neosporin) kan användas om huden är sprucken för att förhindra infektion
 • Din hud kommer att vara ömtålig i 2 till 3 dagar. Använd mild tvål, men gnugga inte huden kraftigt och undvik varmt vatten under denna tid. Hudkräm kan användas och smink kan appliceras om huden inte är sprucken
 • Undvik sol under hela behandlingen. Använd alltid SPF 30 eller högre på behandlingsområdet
 • Behandlingsområdet kan lämnas öppet och behöver inte vara täckt
 • Raka inte över det behandlade området förrän det har läkt
 • Undvik blötläggning i 24 till 48 timmar. Inga bad, men duschar är okej
 • Undvik överdriven svettning i 24 till 48 timmar. Inga bastu eller kraftfull träning
 • Det kan vara nödvändigt att använda ett förband under läkning om det finns risk för skador av behandlingsområdet
 • Irritera inte blåsor; huden läker naturligt under blåsan
 • Håll områdena väl återfuktade och låt sårskorpor falla av sig själva. Detta är normalt vid tatueringsborttagning
INFÖR DIN BEHANDLING
 • Man får inte utsätta sin hud för UV (sol exponering eller solarier) 2 veckor före och/eller mellan laserbehandlingarna
 • Man får inte använda blekande krämer i 24 – 48 timmar före behandlingstillfället
 • Man får inte använda parfymer, deodoranter, solskydd, eteriska oljor eller andra hudkräm, inklusive fuktgivande krämer vid behandling (kan orsaka ljuskänslighet)
 • Man måste ha löst sittande kläder efter behandlingen
 • Man måste raka bort allt hår på/runt behandlingsområdet

Boka tid

© ® UNIQUENESS