Fractional CO2 Laser

Boka tid

  • Återuppbyggnad av huden
  • Avlägsnande av rynkor
  • Borttagning av fibrom / hudflikar / skintags / födelsemärken / leverfläckar / vårtor / akne-ärr / pigmenterade lesioner

Fractional CO2 Laser

CO2-lasern användes först inom kirurgi som ett verktyg för att förånga och ta bort vävnader och det är fortfarande det mest mångsidiga och mest använda lasersystemet inom dermatologi.

En CO2-laser är den bästa lasern inom de flesta medicinska områden, tack vare dess optiska egenskap att absorberas huvudsakligen av vatten. Den har utmärkta vävnadsskärningsegenskaper med mycket lite vävnadsskada.

Fractional CO2 Laser

Utvecklingen av CO2-lasersystem och de nya, mer sofistikerade operationsteknikerna har lett till en avsevärd ökning av potentiella applikationer för kirurgiska lasrar, som sträcker sig från behandlingar för hudförnyelse (ablativ och fraktionerad) till högprecisionsförångning av många dermatologiska lesioner.

CO2-laser är erkänt som minimalt invasiv och mycket effektiv, vilket bevisats av hundratals vetenskapliga artiklar under de senaste tjugo åren angående kirurgi och mikrokirurgi med denna typ av laser inom olika discipliner. Fortsatt regenerativ signalering i dermis ger långsiktig ombyggnad.

Fractional CO2 Laser

Fördelarna med kirurgisk koldioxidlaser är många jämfört med skalpell. Genom att variera laserns och grad av fokusering (dvs. effekttätheten) justerar man så att lasern kan användas för att koagulera, förånga eller skära. Allt detta utan att beröra huden, dvs. en helt steril procedur.

Med koldioxidlaser behandlar man med hög precision och oftast utan blödning. Den ger även mindre svullnad, mindre smärta och mindre risk för ärrbildning än en skalpell. Jämfört med skalpell blir eftervården mindre omfattande. Dessutom minskar risken för infektioner och ärrbildning.

Fractional CO2 Laser, Hur fungerar Det?

Tekniken använder laserenergimikrostrålar för att penetrera och bryta ner hudvävnad genom epidermis. Laserstrålarna förångar hudförändringen och på platsen uppstår rodnad/sår som läker efter några dagar utan att lämna något ärr.

Laserstrålen kommer att rikta in sig i dermis och skapa små sår i det specifika området utan att skada vävnaderna i de omgivande delarna.

Din kropp kommer naturligt att läka och skapar under processen ny, frisk vävnad för att ersätta de drabbade områdena som har genomgått behandling. Ärr får en ljusare färg och din hudstruktur blir jämnare.

De som har en mörk hudton avrådes från behandling, eftersom hyperpigmentering kan uppstå (enligt forskning, hos 30% av patienterna med mörk hudtyp). Detta gäller mycket mörka hudtyper (hudtyp 5-6 enligt Fitzpatrick).

Boka tid

© ® UNIQUENESS