Ansiktsbehandling med Fractional RF Microneedling

MICRONEEDLING

Boka tid

Ansiktsbehandling med Fractional RF Microneedling är en unik teknik för att utföra hudföryngring genom att noggrant kontrollerad RF energi skickas direkt ner till ett specifikt djup i dermis med minimalt invasiva mikro nålar. En sådan perfekt kombination av micro nålar plus RF energi minskar behandlingstiden och återhämtningen avsevärt i jämförelse med Fractional laserbehandlingar. Passar alla hudtyper och hudfärger och kan göras året om. Behandlingen stimulerar tillväxt av nytt kollagen och elastin, vilket ger huden ett jämnare och yngre utseende.
Microneedling är en form av kollagenbildande behandling, avsedd för att stimulera till ökad kollagenproduktion i huden och därmed få en jämnare hudstruktur.
Microneedling orsakar ett minimalt trauma för huden och kanalerna som bildats sluts efter en kort stund.

Det liknar peeling, men skador på epidermis minimeras. Sålunda är behandlingen säker som icke-ablativbehandling med minimal smärta.

Den ytligaste formen av hudslipning. Här slipar man ned hudens yttersta lager, det s.k. epidermis på ungefär samma sätt som när man slipar en yta med ett mycket fint sandpapper. Detta stimulerar återuppbyggnaden av ny frisk hud. Själva elektroden blir inte heller varm.

 

Metoden ”mekanisk hud-slipning” är en beprövad teknik som är skonsam för att fräscha upp huden och i viss mån reducera ytligt belägna rynkor, acne, solskador, pigmentförändringar, ojämn hudton, fina linjer samt grova porer.

Behandling
 • Hudföryngring och ansiktslyftning
 • Borttagning av rynkor
 • Hudåtstramning
 • Acne/ärr-borttagning
 • Borttagning av pigmentfläckar
 • Reparation av solskadad hud
Fördelar
  • Tekniken har ett par rejäla fördelar mot andra fraktionerade behandlingsformer.
  • RF orsakar inte pigmenteringsproblem
  • RF har väldigt gynnsamma förutsättningar för nyproduktion av hudceller och cellstruktur.
  • Kollagenet stimuleras till omstrukturering och krymps ihop direkt vid behandling.

Hur många behandlingar krävs?
1–3 behandlingar med 4–5 veckors mellanrum. Men det varierar från person till person hur länge man ska vänta mellan behandlingarna. Anledningen till att man väntar mellan behandlingarna är att man vill att huden skall tillgodogöra sig behandlingen innan man gör ytterligare en behandling.

VIKTIGT:
Sola inte på minst 1 vecka efter behandlingen. Använd solskyddskräm spf30 om du ska vara ute i solen. Använd inte makeup förrän dagen efter behandling. Undvik kemiska preparat, tvål, parfym samt avstå från träning, bastu, varma bad och klor ett par dagar efter behandlingen. Det är normalt att huden börjar flagna ett par dagar efter behandlingen. Det tar 1–3 dagar innan huden återhämtar sig och kan variera från person till person.

© ® UNIQUENESS