Boka tid

IPL/E-LIGHT kan används för hudföryngring s.k. photo skin rejuvenation, där ljuset verkar på djupet i huden och ökar elasticitet och spänst genom att stimulera till nybildning av kollagen. Åldrad, särskilt solskadad hud, har förlorat kollagen och därmed blivit rynkig och mindre elastisk. Med IPL/E-LIGHT gör vi en ljusbehandling som ger hudföryngring genom att återställa hudens ungdomliga elasticitet på ett enkelt och effektivt sätt. IPL/E-LIGHT  tar dessutom bort de ytliga blodkärl och pigmentfläckar som man ofta ser vid solskadad hud.

Vetenskapliga studier har visat att hudföryngringen finns kvar 5 år efter en behandling med IPL/E-LIGHT

Vad är fördelarna med IPL/E-LIGHT för hudföryngring? 
Jämfört med andra behandlingar såsom laserslipning behöver man som regel inte vara borta från arbetet och kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen.

Hur många behandlingar?
3-6 behandlingar med ca 2-3 veckors mellanrum rekommenderas för att få kollagennybildning. Behandlingen tar mellan 15-30 minuter beroende på hur stor yta som ska behandlas. Du ska inte sola eller använda brun-utan-sol 4 veckor innan behandling.

Hur går en behandling till
Vid behandling läggs en kall gel på huden och en ljuspuls med synligt och infrarött ljus överförs via en glasprisma. Ljuspulsen kan kännas som en liten snärt i huden. Man får inga sårskorpor av behandlingen utan endast en lätt rodnad och värme i huden de närmaste timmarna.

Behandling av störande blodkärl och hudrodnad
Ytliga blodkärl på näsa, kinder och hals kallas även kärlbristningar, telangiektasier eller cuperoser och är ofta kosmetiskt störande. Ytliga blodkärl och hudrodnad är vanligare hos väderbitna personer som har utsatt sig för sol, kyla eller blåst och hos personer med hudsjukdomen rosacea. Rosacea blir ofta mindre aktiv när man gör en behandling med IPL/E-LIGHT och hudrodnaden och de ytliga blodkärlen minskar. Om man har mycket aktiv rosacea med många utslag bör man först få behandling hos sin hudläkare. Effekten ses ofta omedelbart genom att de ytliga blodkärlen drar ihop sig och blir osynliga.

Behandling av pigment
Pigmentfläckar och ojämn pigmentering i ansiktet och på händerna t.ex. efter mycket solning tas effektivt bort med IPL/E-LIGHT. Ofta räcker 1 eller 2 ljusbehandlingar för att pigmentfläckarna skall försvinna. Efter behandlingen ser man hur pigmentfläckarna blir mörkare och inom ett par dagar stiger pigmentet mot hudytan som små svarta korn som stöts av. Inom 2 veckor har pigmentfläckarna försvunnit eller bleknat betydligt.

 

© ® UNIQUENESS