Tandblekning

Hårborttagning är både ett snabbt och smidigt sätt att ta bort håret man gärna är utan, både i ansiktet och på kroppen.

Varför är det bättre med IPL/SHR än att själv ta bort håret?
Du har säkert själv provat att raka, plocka eller vaxa bort håret du helst vill slippa. Problemet är att det kan ge dig irriterad hud och ökad behåring med kraftigare hårstrån. Dessutom måste behandlingen upprepas och inte sällan dagligen, för att resultatet ska bestå. Ett mer effektivt, och i de flesta fall permanent, sätt att bli av med oönskad hårväxt är med hjälp IPL/SHR. Du får samma resultat ­– släta, lena ben – och minskar risken för irriterad hud. Det går även att ta bort oönskad hårväxt i ansiktet liksom på andra delar av kroppen.

Vad är viktigt att tänka på innan man väljer att göra en hårborttagning med IPL/SHR?
Det bästa är att boka en konsultation. Då får du personliga rekommendationer om vilken behandling som passar dina önskemål och du kan ställa ingående frågor om hur proceduren går till. Det finns dock några generella riktlinjer att tänka på i samband med hårborttagning:

  1. Du får inte vara i solen innan eller efter behandlingen då pigmentcellerna inte får vara aktiva. Optimal tid för behandlingen är därför under hösten och vintern.
  2. Har du väldigt ljusa hårstrån finns det en risk att behandlingen inte lyckas. Det är inte heller rekommenderat att använda sig av IPL/SHR om man har mörk hy då lasern kan skada pigmentet
  3. Att ta bort oönskad hårväxt är en lång process som kräver upprepade behandlingar då man inte vet vilken fas håret befinner sig i. Upprepade behandlingar med 6 till 8 veckor mellan varje behandling rekommenderas, och vanligtvis gör man mellan 6 till 8 behandlingar innan resultatet är definitivt.
  4. Ju grövre och mörkare hår och ju ljusare hud, desto bättre och snabbare resultat. Detta beror på att ju mer pigment det finns i hårstrået desto lättare och effektivare leds laserstrålen ned i hårsäcken.

Behöver man förbereda sig på något sätt inför en behandling med laser?
Du måste raka eller klippa bort håret som ska tas bort innan behandlingen. Men framförallt ska du inte vaxa, plocka eller bleka håret på 6 veckor innan behandlingen. IPL/SHR kan nämligen bara påverka de hårsäckar som innehåller pigmenterade hårstrån.

HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL?
En kall gel appliceras på området som ska behandlas och du får mörka glasögon för att skydda ögonen från ljuset. Du kan känna ett lätt stickande från varje ljuspuls, men de flesta klarar av behandlingen utan bedövning. När gelen torkas av följer en del hår som har trängt upp till ytan med. Resterande hår kommer att lossna inom 2-3 veckor.
En behandling tar alltifrån några minuter upp till en timme.

Det är även viktigt att sköta om det behandlade området mellan behandlingarna. Sola inte alls, och undvik gärna att bada bastu eller träna dig svettig under det närmaste dygnet efter din behandling.

Hur det behandlade området kommer att se ut direkt efter behandlingen varierar mellan olika individer, beroende på behandlingens omfattning och hudtyp. Du kan uppleva mindre rodnader eller svullnad på området som har behandlats. Detta är i själva verket positiva kliniska resultat som visar att hårsäcken har svarat på behandlingen.

Biverkningar är sällsynta och om de uppträder är de vanligtvis milda. De flesta återgår till normala aktiviteter
Det är viktigt att veta att hår som befinner sig i en aktiv tillväxtfas påverkas mest. Eftersom alla hårstrån inte befinner sig i denna fas på samma gång är det nödvändigt med flera behandlingar för att uppnå bästa resultat (vanligtvis mellan 6-8 behandlingar).

Vi behandlar inte:
• Infektioner eller oläkt ärrvävnad som ska behandlas
• Extrem känslig och ömtålig hud
• Gravida/ammande kvinnor

 

© ® 2021 UNIQUENESS